Waterbus vaart vanaf juli over de Schelde


donderdag, 15 juni, 2017
Waterbus vaart vanaf juli over de Schelde

Fantastisch nieuws. De kogel is door de kerk. Vanaf 1 juli vaart de waterbus over de schelde met stopplaats in Kruibeke. Een goede en belangrijke stap die een deel vormt van de oplossing voor de mobiliteitsproblematiek rondom Antwerpen. Een mooie alternatieve oplossing voor het woon-werkverkeer. Maar ook recreatief en toeristisch zeer interessant voor Kruibeke. Onze schepen van mobiliteit Dirk De Ketelaere en onze schepen van Toerisme Erik Blommaert droegen hun steentje bij en zijn bijzonder verheugd. We zien mekaar binnenkort op de waterbus!

Waterbus vaart vanaf juli over de Schelde

Kruibeke en Antwerpen hebben vanaf 1 juli een nieuw openbaar vervoermiddel: de waterbus.

Traject

De eerste vaarroute gaat van Hemiksem, via Kruibeke naar het Steenplein in Antwerpen (ponton Van Dijck).

In combinatie met de bestaande veerdiensten tussen Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem en de nieuwe overzet tussen Steenplein en Linkeroever kunnen passagiers zich via 6 vertrekpunten eenvoudiger verplaatsen over de Schelde.

Feestweekend en testperiode in juli

De maand juli dient als testperiode voor recreatief gebruik door dagtoeristen, fietsers en mensen die de waterbus willen ontdekken.

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli organiseert het Havenbedrijf een feestweekend op het Steenplein om de Waterbus officieel te lanceren. Tijdens dat weekend vaart de waterbus tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen met tussenstop in Kruibeke. Alle geïnteresseerden kunnen gratis meevaren! Reserveren is wel nodig, je maakt bovendien kans op een waterbus-fiets!

Volwaardig alternatief woon-werkverkeer vanaf augustus

Vanaf 1 augustus zal de waterbus als een volwaardig alternatief dienen voor het woon-werkverkeer met een afvaart elk uur. Vanaf oktober elk half uur. Op termijn zal de waterbus uitbreiden naar andere stopplaatsen en vaarwegen, o.a. richting haven.

Vragen over de waterbus?
info@dewaterbus.be