Filip Vercauteren

Lijsttrekker, Fractie leider gemeenteraad, Lid dagelijks bestuur

  Filip is gehuwd met Nadia Van Gulck en papa van Julie (11j) en Stef (13j).
  Hij groeide op in Bazel en volgende school op het St Thomas College op Linkeroever waar hij Hoger Middelbaar Economische wetenschappen volgde.
  Professioneel is Filip specialist planner bij Bpost.
  Hij is in de jaren 80-90 actief geweest in de leiding van KAJ Bazel en medeoprichter van de Kruibeekse jeugdraad.

  Bij Filip zit politiek in de genen. Hij kreeg de politieke microbe te pakken toen via zijn vader “Arthur Vercauteren” die 24 jaar gemeenteraadslid was waarvan 6 jaar als Schepen van Bazel.

  CVP jongeren voorzitter van 1994 tot 2000

  OCMW raadslid van 2000 tot 2003

  Gemeenteraadslid sinds 2003

  Afgevaardigd bestuurder van het autonoom gemeentelijk overheidsbedrijf Kruibeke sinds 2006 : beheer en exploitatie van de sporthal de Dulpop en de CNR loods te Rupelmonde.

  Hobby’s: fietsen en tuinieren en actief in KWB, ACW, CM, vrijwilliger welzijnschakels De opstap en volwassen begeleider KLJ Kruibeke

  Mijn persoonlijke slogan:

  “tijd voor een andere aanpak ….zonder show !”

  Daar ga ik voor:

  1.Er staat Kruibeke heel wat uitdagingen te wachten. Op 5 jaar tijd zijn er meer dan 1.000 nieuwe inwoners komen wonen in Kruibeke. Dit betekend dat er meer vraag is naar kinderopvang, nood is aan meer jeugd- en sportinfrastructuur, meer vraag is naar ruimte om goedkoop te wonen.

  De gemeente moet hierop kunnen inspelen zonder de financiën in gevaar te brengen. Dit vraagt een andere aanpak van besturen, waarbij gekozen wordt voor:

  • meer samenwerking tussen de gemeente, de privé en de burger
  • meer klantgericht te werken
  • een betere communicatie tussen burger en overheid.

  2.een vaste busverbinding voorzien van Kruibeke naar Beveren en Bornem
  3.de winkelkernen in Kruibeke, Bazel en Rupelmonde versterken met bv speciaalzaken zodat de leegloop van de middenstand zich niet verder zet. Het winkelbeleid van Beveren en Bornem kunnen hierbij als voorbeeld dienen.
  4.het beleid ivm preventie en nazorg bij intra familiaal geweld versterken
  5.De verkoop sterke drank aan -16 en -18j in nachtwinkel tijdens fuiven verbieden
  6. Alle jeugdbewegingen voorzien van veilig en degelijk lokaal en meer speelpleintjes in woonwijken

  7.De verder uitbouwen van sportcentrum De Dulpop met een polyvelante zaal te Bazel . Het sportcentrum Kerkeputte te Kruibeke dient uitgebreid te worden met terreinen voor liefhebbersvoetbal. De kleedmamers , kantine en eventueel een kleine zaal voor tafeltennis kan samen met de sportclubs gebouwd worden. Ook een buitenruimte om te skaten in het sportcentrum Kerkeputte kan voorzien worden.

  8. gezinnen met een gehandicapt kind helpen bij hun zoektocht naar opvang en begeleiding.

  CD&V gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijk te maken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met deze cookies.