CD&V Kruibeke heeft beslist om Erik Blommaert voor te dragen als nieuwe schepen van Kruibeke.

Via een gemeenschappelijke voordrachtsakte geniet Erik Blommaert de steun van de meerderheid van de gemeenteraadsleden.  Maandagavond 3 oktober legt de nieuwe schepen de eed af in handen van de burgemeester.

Als vijfde schepen volgt Erik Blommaert hiermee de onlangs overleden André Lardon op, die als bevoegdheden o.a. Cultuur, Tewerkstelling, Milieu en openbaar groen, Mobiliteit, Toerisme en Patrimonium had.  

Erik Blommaert, 51 jaar, is geboren en getogen in Kruibeke.  Hij is gehuwd met Linda De Ryck en vader van 3 dochters: Sanne, Tine en Elke.

Erik Blommaert doet reeds jarenlang aan politiek en bekleedde binnen zijn partij CD&V diverse functies.  Hij kwam destijds, na een actief jeugdbewegingsleven, als jongere in de gemeentepolitiek terecht en zetelt sedert 16 januari 1989 onafgebroken in de Kruibeekse gemeenteraad.

Hij vertegenwoordigt tijdens deze legislatuur de gemeente Kruibeke ook in een aantal intercommunales.

De laatste jaren was hij tevens de fractieleider voor CD&V.  In deze functie wordt hij opgevolgd door Filip Vercauteren.

Erik Blommaert is gewezen groepsleider van KLJ-Kruibeke.  Hij is lid en bestuurslid van diverse verenigingen en o.a. actief binnen de christelijke arbeidersbeweging en het katholiek onderwijs.

Als kersvers schepen wil Erik Blommaert op constructieve wijze verder bouwen aan een mooi Kruibeke.  Hij wil ook verder werken aan de weg die zijn voorganger was ingeslagen en wil op de diverse beleidsdomeinen voor de nodige continuïteit zorgen.

De nieuwe schepen maakt de nodige tijd vrij om te werken voor Kruibeke en neemt hiervoor deeltijds verlof bij zijn werkgever. 

 

Persartikels over de aanstelling van Erik

“Kruibeke steeds beter maken voor zijn inwoners” is het motto van Erik Blommaert.

Erik Blommaert, Doorn 33, 9150 Kruibeke, Tel: 03/7745379, Gsm: 0479/917358, erik.blommaert@skynet.be