We kunnen er niet om heen. De afgelopen 2 jaren hebben we veel mensen zich zien inzetten om samen het virus te stoppen. Zo ook ANITA DE GENDT & GEORGES VAN BOGAERT
#weekvandevrijwilliger2022 #kruibeke #VaccinesBringUsCloser #dikkemerci
Corona, Covid-19, ziekenhuisopnames, verschrikkelijk veel overlijdens, vaccineren, …
Woorden die we een 2-tal jaar geleden pas leerden kennen. Aan de eerste begrippen konden we als gewone burgers niet veel verhelpen, maar voor het vaccineren waren vrijwilligers meer dan welkom.
Ook vanuit Kruibeke werd massaal ingegaan op deze oproep. Zo o.a. Anita De Gendt en haar echtgenoot Georges Van Bogaert die zich als stewards zeer nuttig maken in het vaccinatiecentrum van Beveren.
De stewards werken in 3 ploegen van telkens 4 u. (tussen 8 en 20 u.). Per ploeg is er dan nog een roterende opdracht: parking en rolstoelbegeleiding, handen laten ontsmetten en koorts meten, begeleiden van het onthaal naar het vaccinatiehokje, helpen bij de eindregistratie en in het wachtlokaal nà de vaccinatie.
Anita en Georges gaven van bij het begin aan dat zij deze job steeds op dezelfde dag gedurende dezelfde uren willen doen. Dat is geen enkel probleem. ’s Vrijdags krijgen ze via e-mail het rooster om in te vullen wanneer ze beschikbaar zijn. Dat bezorgen zij dan terug en ’s maandags weten zij dan of ze de week daarna nodig zijn of niet. Heel praktisch geregeld zo. Meestal geven zij de woensdagvoormiddag op. Af en toe wordt op het laatste moment gevraagd om nog in te springen. Als het past, doen ze dit zeker.
Zij doen dit werk zeer graag. Vooral Anita, nu gepensioneerde kleuterjuf, kent veel Kruibekenaren en vindt het fijn om velen van hen nog eens terug te zien. Ook leren zij er andere vrijwilligers kennen, allemaal positief ingestelde mensen, en dat geeft ook een prettige boost om dit werk te blijven doen. Beiden beamen dat de meeste mensen die er zich laten vaccineren zeer vriendelijk zijn en dat geeft een goed gevoel voor de vrijwilligers. Weten dat je nuttig en goed werk doet en dat het geapprecieerd wordt.
Anita en Georges, dankjewel dat jullie ons enig inzicht geven in dit fantastisch nuttig werk en aan àlle mensen die zich in het vaccinatiecentrum vrijwillig inzetten voor ons allen: héél héél erg BEDANKT!!!