Het is de week van de vrijwilliger. Stel je even een gemeente voor zonder vrijwilligers (brandweer, lokale jeugdbeweging, sportverenigingen, ouderwerkingen, armoedeorganisaties),... Onze samenleving zou somber en kil zijn.
Gelukkig kunnen we ook in Kruibeke rekenen op talloze vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor de anderen.
Vandaag zetten we graag Olivier in the picture:
Olivier is gedreven medewerker/trainer bij ZWAT (Zwijndrechts Atletiek Team). Ook in Bazel (woensdags, luchtdraaghal Dulpop) en in Kruibeke (vrijdags, Kerkeputten) zijn zij al een 7-tal jaren actief. Je kan hun lopers ook tegenkomen in bv de Polders van Kruibeke.
Bij ZWAT kan je terecht voor o.a. hoog-, ver- en hinkstapspringen; lopen, hordenlopen, steeple, kogelstoten, speerwerpen, … Kortom een brede waaier aan atletiekdisciplines. Je kan er al vanaf 6 jaar terecht.
Eerst was het huidige ZWAT twee verschillende atletiekclubs, Atletica’84 en SWIN (beiden opgericht in 1984), zij fuseerden samen 11 jaar geleden tot ZWAT.
Olivier kreeg atletiek met de moedermelk mee. Zijn mama, zijn 4 broers en zussen, allemaal zijn zij op de een of andere manier actief bij ZWAT. Zelf zette hij er zijn eerste ‘looppassen’ op 8-jarige leeftijd. Het beviel hem allicht want hij bleef volop sporten. De eerste training die Olivier er gaf, was meteen de eerste training van ZWAT. Ondertussen is hij er ook al 5 jaar bestuurslid.
Op onze vraag of hij veel tijd spendeert aan deze uit de hand gelopen hobby worden wij overdonderd door zijn antwoord: 3 maal per week geeft hij training. Zulke training vraagt natuurlijk ook heel wat voorbereiding en opruiming achteraf. Er worden trainingsweekends georganiseerd waar hij natuurlijk ook moet bij zijn. En dan zijn er nog de wedstrijden met hun voor- en nawerk. Tevens houdt hij elke zondagmorgen de clubkantine open, volgt hij actief de bestuursvergaderingen, en houdt hij zich up-to-date als trainer door regelmatig cursussen te volgen.
Daardoor kwam Olivier ook veel in contact met mensen van de Kruibeekse sportdienst en werd hij lid van de Kruibeekse sportraad. In deze sportraad zitten ook sporters die niet bij een of andere vereniging zijn aangesloten. Allicht is hij een waardevolle medewerker met positieve inbreng want Olivier werd gevraagd om voorzitter van de sportraad Kruibeke te worden. Die taak heeft hij onlangs op zich genomen.
Onze laatste vraag: wat doet dit vrijwilligerswerk met jou als mens?
Daar moet Olivier niet over nadenken. Zijn inzet bij ZWAT en als sportraadvoorzitter maakt hem geweldig gelukkig. Het feit dat hij jonge mensen helpt om zich op een gezonde sportieve manier te ontwikkelen, zien dat zij na een training met een blij gezicht naar huis trekken, dat zij met plezier afspreken voor de volgende training of wedstrijd, geeft hem een geweldige voldoening. Het doet hem deugd te weten dat hij zo op een waardevolle manier een bijdrage kan leveren aan de persoonlijke ontplooiing van jonge mensen en dat niet enkel op sportvlak maar dit helpt ook om mentaal sterke volwassenen te worden.
Olivier, we wensen jou nog veel geluk door jouw inzet voor anderen!
ZWAT #sportersbelevenmeer #weekvandevrijwilliger #Kruibeke