De Week van de Senioren is een jaarlijks terugkerende campagne waarin de Vlaamse Ouderenraad samen met de seniorenorganisaties informeert en sensibiliseert over een specifiek thema. Dit jaar staat 17 tot en met 27 november het thema ‘Ouderenvriendelijke communicatie en informatie’ in het daglicht.

De Kruibeekse adviesraad voor senioren bereidde naar goede gewoonte een heel feestprogramma voor. Er werd nauw samengewerkt met het animatieteam van het woonzorgcentrum Wissekerke, zodat de programmatie volledig op elkaar kon worden afgestemd. Op 10 november ging men van start met een optreden van John D’Eer en Marc Gorrebeeck in het woonzorgcentrum Wissekerke. Verder was er nog zang en dans met ‘Edelweis en Wissepasjes’, een optreden van de harmonie Al Vloeiende Groeiende Bazel en tot slot een feestkaarting in OC De Brouwerij. Een ruim aanbod dus om de senioren van Kruibeke eens extra te laten genieten.

Er was dan ook geen beter moment dan deze Week van de Senioren om ook de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum te laten kennismaken met ‘WisTv’. Dit gloednieuw communicatiekanaal zal voortaan alle info uit het woonzorgcentrum en de gemeente op digitale wijze in het wzc verspreiden. Eerst zijn de centrale inkomhal en cafetaria De Oase aan de beurt, waar tv-schermen worden opgehangen. Dankzij het animatieteam, de onthaaldienst en andere medewerkers wordt het kanaal permanent gevoed met nuttige info, bijvoorbeeld uit het gemeentelijk informatieblad. In een latere fase zal WisTv ook in de kamers van alle bewoners beschikbaar zijn en opgesplitst worden in verschillende tv-kanalen.

OCMW-voorzitter Pia De Monie is bijzonder blij met de lancering van WisTv: “We hechten veel belang aan de openheid van ons woonzorgcentrum. Het is belangrijk dat bewoners weten wat er buiten gebeurt, maar ook dat de buitenwereld kan kennismaken met het leven in het woonzorgcentrum. Door te zorgen voor een goede communicatie, bijvoorbeeld via ons gedrukt huiskrantje Curieuzeneus, kunnen we dit al een stuk bereiken. Nu we deze en nog veel meer info ook digitaal kunnen aanbieden, zetten we ook een stap in de toekomst. Onze bewoners geraken meer en meer vertrouwd met digitale tv. Gezien het succes van de computerlessen voor 50-plussers die onze gemeentelijke seniorenraad al 10 jaar lang organiseert, verwachten we de komende jaren nog heel wat meer interesse.”

Ondertussen werkt de technische ploeg ook een wifi-aanbod uit. Dit was nodig voor de installatie van het elektronisch zorgdossier, een systeem waarin de verpleging en verzorging alle info over de bewoners bewaart. Dankzij deze wifi kunnen de bewoners van het wzc maar ook familieleden die op bezoek komen, samen gratis op het internet surfen. Wie hier nu al gebruik van wil maken, kan het paswoord aanvragen aan de infobalie van het wzc.