CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij roept samen met CD&V op tussen 18 november en 25 november een wit lintje te dragen als teken van uw persoonlijk engagement om:

  • Geen geweld te plegen
  • Geweld ook niet oogluikend toe te laten of te verzwijgen
  • Geweldplegers aan te zetten om hulp te zoeken
  • Iedereen te overtuigen om geweld te doen stoppen

Op vrijdag 18 november 2011, enkele dagen vóór de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen organiseren Vrouw & Maatschappij van Kruibeke en Temse een lokale actie om de campagne kracht bij te zetten.

In de voormiddag zullen CD&V mandatarissen (vrouwen en mannen) de marktbezoekers in Temse een wit lintje aanbieden. In de namiddag wordt de actie gevoerd aan de Delhaize in Kruibeke en aan de GB in Rupelmonde. Mensen die het witte lintje opspelden zeggen hiermee: 'ik veroordeel het geweld op vrouwen en beloof zelf nooit geweld op vrouwen te plegen'.

Dit jaar willen we tijdens de actie extra aandacht vragen voor ouderenmisbehandeling. Binnen het gevoelige thema van intrafamiliaal geweld is het geweld op ouderen, wat grotendeels in gezinsverband plaatsvindt, vaak helemaal taboe. Bij ouderenmisbehandeling is er ook meer en meer sprake van partnergeweld, want de laatste jaren is er een duidelijke stijging in het aantal gevallen waarbij de partner de dader is.

Op vrijdag 25 november 2011 is Sabine De Béthune te gast in het kasteel Wissekerke te Bazel. Zij zal de problematiek schetsen en een toelichting geven bij de eisen vanuit V&Mij. Iedereen is van harte welkom om samen de discussie te voeren. (gratis inkom, hapje en drankje zijn voorzien)