Koen Maris

Fractieleider Gemeenteraad

  • Geboortedatum:

    10 juli 1977

  • Geboorteplaats:

    Sint-Niklaas

Ik ben de oudste zoon van Jan Maris en Ria Vansteenkiste en heb samen met mijn broer Peter mijn hele jonge leven in Bazel gewoond. Ik was actief als lid en later als leider in de Chiro en met de JOB (oud-leiding) vormen we nog steeds een hechte groep vrienden.

Al vrij vroeg had ik een brede interesse voor sport en heb dan ook uitgebreid geproefd van het aanbod in onze gemeente: voetbal, volleybal, batminton, turnen, … en daarnaast ging ik regelmatig hardlopen. Eerst met mijn vake, later alleen, het liefst in de natuur, de perfecte manier om te ontspannen.
Zo komen we meteen bij 1 van mijn stokpaardjes: onze Kruibeekse polder. Onze polder is een absolute meerwaarde voor de natuurliefhebbers, wandelaars, geocachers, fietsers, lopers, … een grote troef die we moeten uitspelen ook op toeristisch vlak (middenstand, horeca, …)

In 1999 trouwde ik met Annelies Van de Walle en sindsdien wonen we in Kruibeke. Ondertussen hebben we samen 3 kinderen: Lore, Robbe en Willem. Als bezorgde ouder vind ik het belangrijk dat onze kinderen veilig naar school kunnen, dat er voldoende mogelijkheden zijn om hobby’s en sport te beoefenen binnen eigen gemeente. Onze jeugd moet alle kansen krijgen om te genieten van de jeugdbeweging, het uitgaansleven, … in ons eigen Kruibeke.

In mijn dagelijkse leven ben ik ICT-coördinator in de scholengemenschap KSAS en heb ik daarnaast vele hobby’s zoals papa zijn, lopen, fietsen, duathlon, geocachen, organiseren van de Kruibeekse polderloop, lopers en fietsers begeleiden naar hun sportieve doelen en ga ik ook samen met mijn kindjes als vrijwilliger zwerfvuil rapen (omgeving van de Scheldelei). Verder ben ik lid van de sportraad (ondertussen 10 jaar), van de KLP (Kruibeekse lopers Ploeg) , van WTC Hoogstraat en de juist opgerichte Polderij en peter van de Kruibeekse loopomloop.